donderdag, december 16, 2004

Foto: VJM herdenkt Franco


VJM herdenkt de Spaanse dictator Franco op passende wijze


De Morgen pakt vandaag onder de kop 'Vlaams Belang samen met neo-nazi’s tegen Turkse toetreding' uit met een artikel over het Comité Neen aan Turkije. Dat comité organiseert vandaag een betoging om de toetreding van Turkije tot de Europese Unie tegen te houden.

Blokwatch, dat de informatie voor het artikel aanleverde, nam de vereniging onder het vergootglas. Al snel werd duidelijk dat het Vlaams Belang de drijvende kracht is achter het comité. Die analyse werd trouwens ook al door deze weblog gemaakt.

Het artikel toont echter ook aan hoe in het comité talloze neonazistisch en fascistische organisaties actief zijn. Meest treffende voorbeeld: de Vlaamse Jeugd Mechelen (VJM). Op hun eigen site tonen ze fier hoe ze in Spanje generaal Franco, de vroegere dictator en bondgenoot van Hitler, herdenken. Geen betere manier om dat te doen dan het strekken van de rechterarm uiteraard!

Met dit gespuis zal het Vlaams Belang vandaag betogen. Daarvan maken ze trouwens geen geheim. Op hun site staat voorlopig nog reclame voor de betoging.

1 Comments:

At 3 juni 2007 om 10:42, Anonymous Anoniem said...

generaal franco was geen bondgenoot van hitler en de strekking van de rechterarm heeft al even weinig met hitler te zien, niet te vergeten dat er linkse falange groepen zijn

 

Een reactie posten

<< Home