donderdag, november 18, 2004

Anekdotes over het Belang: Verstrepen leert bij


Verstrepen verliest snel zijn 'onafhankelijk' en 'gematigd' imago


Vlak voor de verkiezingen werd VB-voorzitter Frank Van Hecke serieus te kakken gezet door Phara De Aguirre. In het programma 'Audit 04' toverde deze laatste een vreemd citaat uit haar hoed. Antwerpen, zo heette het, zou een trendsettende stad zijn door de multicultuur. De vraag van 1 miljoen voor Van Hecke: van wie kwam dit citaat?

'Patrick Janssens' antwoordde de nietsvermoedend voorzitter. Pijnlijk werd het toen Phara de echte man achter het citaat onthulde: de pas in Vlaams Blok armen gesloten ex-journalist Jurgen Verstrepen! De volledige uitspraak -omhuld door soft-erotische prentjes van (half-)naakte vrouwen- kan U hier lezen:

We leven al jaren in een multiculturele maatschappij! Antwerpen is 1 van die steden met de meeste multiculturele invloeden. Een Antwerpenaar is zelfs de meest open minded mens die we hier kennen...anders had je nooit een zo grote groeiende economie, haven en nieuwe trendsettende stad gehad.
Zijn voorzitter zo doen afgaan, dat zal Verstrepen geen tweede keer overkomen. Nu zijn imago van 'gematigd' VB'er er niet meer toe doet (hij heeft zijn zitje binnen), kan hij zich ongegeneerd laten gaan. De multiculturele samenleving (U weet wel, de samenleving die volgens Verstrepen zorgt voor een groeiende economie, dito haven en een trendsettende stad) wordt op zijn weblog nu op een iets andere manier benaderd:
Familiedrama’s in ons land, Congolezen verbrand in auto door papa, mama vermoordt dochtertje, turk schiet exvrouw en familie neer. Buiten het feit dat het onbegrijpelijke daden zijn mogen de sossen&groenen zeer blij zijn dat de familiedrama’s nu toch een multiculturele vertegenwoordiging hebben he…zie je wel, de multicul kan lukken!
Nadat hij vorige week ook probleemloos de aanpak van Filip Dewinter verdedigde, blijft er nog maar weinig over van het imago van Verstrepen als 'gematigde' Belanger.