zaterdag, november 20, 2004

Actualiteit: Wat Dewinter écht zei


Dewinter had vroeger duidelijk minder moeite met gelaatsverhullend textiel

Op 11 november werd de veroordeling van het Vlaams Blok voor racisme door het Hof van Cassatie bevestigd. Het Blok toonde zich uiteraard 'verontwaardigd'. Maar Filip Dewinter slaagde er reeds enkele uren na de uitspraak in om een nieuwe aangebrande uitspraak te doen.

'Als een moslimvrouw een hoofddoek draagt, die tekent feitelijk een terugkeercontract'. Dat was de letterlijke uitspraak van Dewinter. Een redelijk idiote uitspraak als je weet dat veel van die meisjes hier geboren zijn en onze nationaliteit hebben. Bovendien erkent ons land de godsdienstvrijheid.

De top van het Vlaams Belang deed er alles aan om de uitspraak te nuanceren. Gisteren bereikte het revisionisme een hoogtepunt in een bericht op de website van het Belang. “Geen symbool van integratie” is alles wat Dewinter gezegd zou hebben. Daarna zou de uitspraak 'prompt opgeblazen' zijn.

Helaas voor het Belang: iemand is zo slim geweest Dewinters uitspraak in het VTM-nieuws op te slaan. Hier kan U horen wat Dewinter echt gezegd heeft.

1 Comments:

At 21 november 2004 om 02:03, Anonymous Anoniem said...

Zie ook het VRT-nieuws van 6 november!

 

Een reactie posten

<< Home