vrijdag, november 26, 2004

Actualiteit: Toespraken imams on line

De verhouding tussen allochtonen en autochtonen neigt de laatste tijd naar een grotere polarisatie. Het Vlaams Belang en fundamentalistische moslims wrijven zich in de handen. Voor beide is dit een mogelijkheid hun macht te vergroten. Gelukkig zijn er ook gematigde stemmen.

"Het Vlaams Blok is een partij die kennelijk en systematisch aanzet tot discriminatie". Zo oordeelde het Gentse Hof van Beroep in april van dit jaar. Wie de proef op de som wil nemen, moet op de site van het Vlaams Belang maar eens op zoek gaan naar een uitspraak waarin allochtonen als groep niet negatief benaderd worden. De wij/zij-retoriek die het Vlaams Belang hanteert, speelt uiteraard in de kaart van de polarisatie tussen autochtonen en allochtonen. Ook moslimfundamentalisten hopen vurig dat de polarisatie verder gaat. Het is voor hen een laatste poging om hun medegelovigen de Westerse cultuur te doen verwerpen.

Om het klimaat van propaganda, hele leugens en halve waarheden tegen te gaan, zet de Unie van Turkse verenigingen vanaf nu elke week de tekst van de 'preek' van de imam on line. Oproepen tot de 'heilige' oorlog zal U er niet vinden. Wel twee teksten die pleiten tegen terrorisme en pseudo-wetenschap. Hier kan U de teksten zelf lezen.

1 Comments:

At 3 november 2005 om 15:05, Blogger Hunt and Fish said...

Great post, I enjoyed reading it.

Adding you to favorites, Ill have to come back and read it again later.

 

Een reactie posten

<< Home