zaterdag, november 13, 2004

Actualiteit: Het Dewinter-dilemma


Dewinter: stemmentrekker, maar ook blok aan het been


Binnen het Vlaams Blok groeit de wrevel over Filip Dewinter. Meer en meer lijkt het erop dat Dewinter voor het Vlaams Blok (of hoe de formatie ook heet binnen enkele dagen) een blok aan het been is.

De Standaard bericht vandaag over de uitspraak van Filip Dewinter dat "elke moslimvrouw die een hoofddoek draagt, een terugkeercontract tekent." De rest van de partijtop kon er niet mee lachen, aldus De Standaard:

Tegenover Marie-Rose Morel en in aanwezigheid van een aantal andere journalisten liet hij (voorzitter Frank Vanhecke) zich ontvallen: "Ik kan hem toch niet desavoueren?!" Ook Morel maakte er geen geheim van dat ze de koers van Dewinter meer dan beu is. Ze zit vooral verveeld met het feit dat de Vlaams Blok-top tegenwoordig een fulltime taak heeft gemaakt van het bijsturen van de communicatie van Dewinter.

Dewinter is al langer een probleem voor de minder extreme krachten binnen het Blok. Enerzijds is hij een grote stemmentrekker. Maar anderzijds zorgt hij er met zijn uitspraken steevast voor dat het Blok onaanvaardbaar blijft voor andere partijen. Dewinter was immers de man achter het 70-puntenplan. Dewinter was de man die pleitte voor een blank Europa en tegen de multiraciale maatschappij. Dewinter is ook de reden waarom iemand als Geert Van Cleemput het Blok vaarwel zei. Met Dewinter mee aan het roer lijkt de vernieuwingsoperatie die de partij uitvoert, totaal ongeloofwaardig. En als we de kranten mogen geloven doet Dewinter er alles aan om die operatie te doen mislukken. Hij zit hiermee op de lijn van oud-voorzitter Karel Dillen, die het cordon ooit een levensverzekering noemde.

Meer en meer dringt een keuze binnen het Vlaams Blok zich op. Zet de partij Dewinter op een zijspoor en gaat ze resoluut voor de macht en de rechtstreekse invloed op het beleid. Of blijft ze ervoor zorgen dat de kloof tussen het Blok en de andere partijen onoverbrugbaar groot blijft.

1 Comments:

At 1 juni 2006 om 18:47, Blogger cyril said...

http://www.ilivecam.sexpornhost.com

 

Een reactie posten

<< Home