zaterdag, november 06, 2004

Actualiteit: Het Blok tegen de Europese Grondwet


Het Blok verzet zich tegen de Europese Grondwet

Leve de democratie! Het Vlaams Blok stelt voor om een volksraadpleging te houden over de Europese Grondwet.

Helaas zal het bij een mooie droom blijven. Het Blok wil enkel referenda als de partij in het Parlement verslagen zal worden. De Vlaamse onafhankelijkheid (die door een meerderheid van de Vlamingen verworpen wordt) moet er bijvoorbeeld niet komen door niet door een referendum, maar vanuit het Parlement. De Europese Grondwet mag deze weg uiteraard niet volgen. In het Parlement wordt het Constitutioneel Verdrag ongetwijfeld probleemloos goedgekeurd. En dat wil de extreem-rechtse partij vermijden.

Met die Grondwet moet de uitgebreide Europese Unie werkbaar blijven. Maar dat wil het Vlaams Blok blijkbaar vermijden. In haar programma voor de Europese verkiezingen van 2004 luidt het:

Volgens het Vlaams Blok is de politieke eenmaking niet enkel ondenkbaar, maar bovendien onnodig en zelfs schadelijk. (...) Het Vlaams Blok is voorstander van een confederaal Europa en is om die reden gekant tegen een Europese Grondwet en een Europees burgerschap.

Bovendien vindt het Blok de huidige EU 'te centralistisch en bu­reaucratisch.' De partij wilt duidelijk de Europese Unie een paar decennia terug de tijd inschieten, want zelfs het Verdrag van Maastricht -ondertussen 12 jaar oud- was een stap te ver, aldus het partijprogramma.

Maar wat wil het Blok dan exact? 'De huidige staten kunnen niet dienen als bouwstenen voor Europa' zo stellen de Grondbeginselen. Het Blok wil een 'Europa der volkeren' of geen Europa. Nu nog wachten tot de Friezen onafhankelijk worden...

1 Comments:

At 1 juni 2006 om 18:45, Blogger cyril said...

http://www.ilivecam.sexpornhost.com

 

Een reactie posten

<< Home