zaterdag, oktober 02, 2004

Video: Affiches plakken in Hasselt


De Voorpost-affiche laat weinig aan de verbeelding over... Posted by Hello

Soms vraagt een mens zich af, wat doen die Vlaams Blokmilitanten als de grote boze buitenwereld even niet toekijkt? De politie van Hasselt heeft het antwoord gevonden: ze plakken affiches! Niet zomaar affiches uiteraard. Neen, affiches die oproepen tot het plegen van een terroristische aanslag tegen het vorstenhuis.

Op maandagochtend 21 juli vorig jaar pakt de lokale politie HaZoDi een aantal affiche-plakkers op. Hun affiches ('leg een bom onder het vorstendom') doen weinig goeds vermoeden over wat ze die dag van plan zijn. 'Ze' dat zijn de militanten van Voorpost (dat nauwe banden heeft met het Blok) en een gemeenteraadslid Vlaams Blok. Interessant is vooral dat de actievoerders zo onvoorzichtig waren twee CD’s bij zich te hebben. Voor geschiedenisleken, op de video ziet U het volgende:

-Op de eerste CD zien we een Vlaamse Leeuw met daarop een ‘berkenkruis’ getekend. Dat kruis werd gebruikt om op het graf van gesneuvelde Oostfronters (die meevochten met de nazi’s) te zetten. Daarboven staat de slogan ‘Mijn eer is trouw’, wat uiteraard verwijst naar "Meine Ehre heisst Treue". Deze leuze werd gebruikt door de SS, de organisatie die verantwoordelijk was voor de concentratie- en uitroeiingskampen.

-De tweede CD toont een soldaat van de Waffen-SS, de militaire tak van de eerder genoemde SS.

Om welk gemeenteraadslid van het Blok het gaat, werd er niet bijgezegd. Er was in die periode in ieder geval geen melding van een nazi-nostalgicus die door het Blok aan de deur werd gezet. Meer dan waarschijnlijk is de persoon in kwestie dus nog steeds gemeenteraadslid.

Het filmpje kan U hier bekijken.

3 Comments:

At 26 oktober 2005 om 00:41, Blogger Hunt and Fish said...

Man there is alot of comment spam I have noticed. Is there any way to remove it from the blogs?

 
At 26 oktober 2005 om 03:18, Blogger Basket said...

Bon jour. Le temps amer que je vois.

Chercher le temps et quelques comment terrien ici.

Blog agréable.

Je devrai revenir plus tard.

 
At 3 november 2005 om 15:05, Blogger Hunt and Fish said...

Good post

 

Een reactie posten

<< Home