dinsdag, oktober 19, 2004

Verstrepen ('duur en macho') vs. Vlaams Blok ('socialisten'): The Saga Continues


Verstrepen poseert voor zijn auto

Een Blokker geef je best niet zomaar vrije meningsuiting. Hij zou wel eens iets fout over de partij kunnen zeggen. Ze indirect 'politiek correct' noemen, bijvoorbeeld. Jurgen Verstrepen illustreert.

Bij het Vlaams Blok lezen ze ook de krant. En als ze daar een berichtje tussen vinden dat politici in een slecht daglicht plaatst, dan zetten ze dat op hun site. Zo’n beetje als wij doen met het Vlaams Blok doen dus. Gisteren was het de beurt aan Bert Anciaux. Vlaanderens meest emotionele politicus rijdt (eigenlijk reed, want het ging om een dienstvoertuig) rond met een ‘SUV’, een 4x4-terreinwagen. En dat past voor het Blok niet met het imago van ‘groene jongen’ dat Anciaux van zichzelf zou ophangen.

In het artikeltje met als titel 'Anciaux: duur en macho' geeft het Blok ook haar mening over dit soort wagens:

Wij hebben geen probleem met zelfstandigen die zo'n 4x4 echt als bedrijfswagen gebruiken, of met grote gezinnen die anders twee auto's zouden moeten kopen.

Wat het Vlaams Blok ‘vergeet’, is dat Anciaux met vier kinderen vader is van zo’n ‘groot gezin’ (zie foto). Eigenlijk zou het Blok er dus helemaal geen problemen mee moeten hebben. Andere mensen zouden niet aan de aandacht van het Blok mogen ontsnappen. Jurgen Verstrepen bijvoorbeeld. Verstrepen is vader van één kind. Geen groot gezin dus. Verstrepen heeft veel minder dan Anciaux nood aan zo'n auto. Is Verstrepen dan ook 'duur en macho' zoals de titel van het artikel Anciaux beschrijft. Heeft het Vlaams Blok een ‘probleem’ met Verstrepen?

Hier eindigt het voor Verstrepen overigens niet. In zijn weblog krijgt niet SUV-rijder Anciaux ervan langs, maar wel Landuyt die een SUV een ‘klotenauto’ noemde. Als reactie op die uitspraak trekt Verstrepen hard van leer tegen al wie aan zijn SUV wil raken. In het artikel 'Alweer politiek niet correct?' schrijft hij:

De politici –per toeval weer socialisten als eerste - willen voor deze mensen extra taksen, verbod in de steden, ontmoediging.. enfin..nieuwe “jen”wetten voor een groepje mensen. (...) Op weg naar een eenheidsdenken, socialisme op haar best “Wij denken voor u! (...) Die regelneverij begint wel echt mijn strot uit te komen hoor…

Misschien zou Verstrepen eerst beter even naar de site van het Blok surfen alvorens hij zijn collega's 'politiek correct' of 'socialisten' noemt. Of misschien wou Verstrepen gewoon wraak nemen omdat het Blok zijn voorstel met betrekking tot het oprichten van een zender met Nederlandstalige muziek politiek onmogelijk heeft gemaakt door het te koppelen aan het cordon sanitaire.