donderdag, oktober 21, 2004

'Met een bezemsteel. Is dat nu zo erg?'


Agenten proberen Reddy De Mey te kalmeren na het incident. Posted by Hello

Al enkele jaren probeert het Vlaams Blok zich een vrouwvriendelijk imago aan te meten. Soms met, maar soms ook zonder succes. De zaak-Verreycken was een voorbeeld van dat laatste. Ook recent ging de partij uit de bocht door ex-journalist Reddy De Mey te verwelkomen in haar rangen.

Op 4 december 2001 ontstaat er ten huize De Mey een echtelijke ruzie tussen Reddy en zijn zieke en dementerende echtgenote. Ambitieus als Reddy is, wou hij op 57-jarige leeftijd opnieuw aan de slag als journalist. Vrouwlief zag dat echter niet zitten. Na een korte discussie vlucht De Mey naar de kelder, waar hij 'uit colère' enkele kranten verbrandt. Nog niet afgekoeld, gaat De Mey terug naar boven, waar inmiddels een verpleger was gearriveerd. Toen deze een (in de ogen van de ex-journalist) foute opmerking gaf, nam De Mey een bezemsteel en sloeg ermee. Niet op de verpleger, maar op zijn eigen vrouw. Let wel: Dit is de versie die De Mey aan Het Belang van Limburg geeft. In de versie die hij geeft aan Het Laatste Nieuws komt de verpleger niet eens voor.

De reactie van De Mey op het incident was dubbelzinnig. Aan de ene kant besefte hij dat hij 'stom' was geweest. Anderzijds doet hij alles om het incident te minimaliseren. 'Met een bezemsteel. Is dat nu zo erg?' is één van zijn reacties. Een andere: 'En uiteindelijk gebeuren er veel erger zaken in het leven.' Dat zijn vrouw hevig bloedde, daar heeft Reddy ook een uitleg voor: 'Ze bloedde hevig uit haar hoofd, zoals een hoofd altijd hevig bloedt'.

Een goeie maand daarna begint een zekere Jurgen Verstrepen op Liberty-TV met de eerste TV-uitzending van zijn talkshow 'Zwart of wit'. Ondanks de 'overbezette telefooncentrale' slaagt De Mey erin om bij Verstrepen binnen te geraken. Eind 2004 zijn de rollen omgekeerd: Verstrepen haalt De Mey binnen bij het Vlaams Blok.
Bron: Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws van 6 december 2001.

1 Comments:

At 1 juni 2006 om 18:45, Blogger cyril said...

http://www.ilivecam.sexpornhost.com

 

Een reactie posten

<< Home