maandag, oktober 04, 2004

Anekdotes over het Blok: Een belangrijk voorstel

Dat het met het wetgevend werk van het Vlaams Blok niet echt snor zit, kon U al lezen in de analyse hieronder. Maar naast kwantiteit, is er uiteraard ook de kwaliteit...

In 2002 dienden Bart Laeremans en Bert Schoofs het 'wetsvoorstel tot wijziging van het decreet van 22-28 juli 1791' in. Het decreet verscheen toen België nog bezet was door revolutionair Frankrijk (door de invoering van het nieuwe kalendersysteem dateert het decreet eigenlijk van de zevende dag van de regenmaand van het jaar V). Het grote probleem van de Blokkers met het decreet: er bestaat nog geen Nederlandstalige versie van. ‘De minachting voor het Nederlands blijft dus tot op de dag van vandaag voortduren’ zo stelt het wetsvoorstel in het zuiverste kaakslagflamingantisme.

Minachting tegenover het Nederlands? De kans is groot dat de Vlaams Blokkers dagen hebben gezocht om de tekst uit de periode van de Franse Revolutie te vinden. Google kent het decreet maar om één reden: omdat het Blok het wil veranderen. Ook de inhoud ervan is hopeloos gedateerd. Enkel de overheid mag volgens het decreet affiches drukken met zwarte letters tegen een witte achtergrond. Particulieren moeten dus kleuren gebruiken. Het Blok maakt wel van de gelegenheid gebruik om de rechten van de gewone burger uit te breiden. Hij mag -naast kleuren- nu ook een zwarte achtergrond gebruiken met witte letters. Wie de regeling overtreedt, mag rekenen op een geldboete.

Om zichzelf helemaal belachelijk te maken, hebben Laeremans en Schoofs het voorstel hernomen in 2004. Beide heren moeten slechts één zin toevoegen aan hun vorige tekst uit 2002. “Dit voorstel neemt, de teksts over van voorstel nr. DOC 50 1675/001” staat er. Eén zin, één schrijffout en één fout geplaatst leesteken. Voorwaar een hele prestatie!

2 Comments:

At 12 oktober 2005 om 04:55, Blogger cc Infopage said...

Hello,

I am searching for fresh information
for my cc Infopage, 30,000 daily updated Information Pages about all kind of subjects.

It might interest you to know that your blog has been visited and has been read. I hope you enjoy your "Blogging".

I wish you all the luck I can, keep the good work going!

Kind regards,
Jos
Today's News From & About Google

 
At 1 juni 2006 om 18:45, Blogger cyril said...

http://www.ilivecam.sexpornhost.com

 

Een reactie posten

<< Home