vrijdag, oktober 08, 2004

Analyse: Hoe manipuleer ik de pers?


Oud-SS'er en vader van Alexandra: Alex Colen

Toen het Blok op 21 april 2004 veroordeeld werd wegens racisme, was voor de partij de democratie in België dood en begraven. In het binnenland kreeg het vonnis redelijk wat tegenwind van onder meer Matthias Storme. Vanuit het buitenland bleef het echter verdacht stil. Als er in ons land echt een probleem was met de vrije meningsuiting, dan moeten we dat normaal gezien toch via het buitenland vernemen? Zij hebben immers niets te vrezen van de 'Belgische repressie'. Slechts één persoon verhief zijn stem.

Het ging om Stephen Pollard, volgens zijn eigen biografie een politiek columnist en Senior Fellow van het Centre for the New Europe (een conservatieve denktank). Zijn stuk 'I've seen the future: it's scary and Belgian' neemt vlotjes het populistische discours over van het Blok. Het vonnis betekent het einde van de democratie in België, aldus Pollard. Tot in het meest absurde detail neemt de auteur de Blok-retoriek over. Zo stelt hij dat het Gentse Hof van Beroep berucht is voor zijn 'links-liberale vooringenomenheid'. Geen enkele Vlaming die de politieke voorkeur kent van eender welke rechtbank in het Verenigd Koninkrijk. Pollard kan het omgekeerde wel!

Of is er misschien meer aan de hand? Zoals eerder gezegd is Pollard Senior Fellow van het Centre for the New Europe. Een denktank mede opgericht door... Paul Beliën. De naam zegt U misschien niet veel, maar Beliën is de echtgenoot van Vlaams Blokkamerlid Alexandra Colen.

Veel meer dan vermoedens zijn er tot hier niet. Maar op 18 mei worden die vermoedens wel bevestigd. In Humo een in interview met Alex Colen, oud-SS'er en vader van Alexandra Colen. Daarin zegt hij het volgende:

Laatst verscheen in The Times een opiniestuk van een zekere Pollard, een reactie op het veelbesproken arrest van het Gentse hof van beroep (dat drie vzw's van het Vlaams Blok voor racisme veroordeelde, red.). Pollard nam de verdediging van het Blok op. En sorry, The Times is niet de Humo, hè. Paul (Beliën, Pace) heeft dat artikel geschreven. (bron: Humo nr. 3324 van 18 mei)

Zo manipuleer je de pers dus. Ondertussen blijft het wachten op het eerste rapport dat zegt dat er een probleem is met de democratie en de vrije meningsuiting in ons land.

Een deel van het artikel uit Humo Posted by Hello

5 Comments:

At 8 oktober 2004 om 18:12, Blogger Michel said...

Ik was ook al zover een paar maand geleden.

Ik vraag me af of The Times daar eigenlijk geen lezersbrieven over gekregen heeft--moet haast wel.

 
At 13 augustus 2005 om 18:24, Anonymous Anoniem said...

Geenenkele buitenlandse reactie?
en de betogingen in Italie voor de Belgische ambasade? Vergeten?

 
At 26 oktober 2005 om 00:41, Blogger Hunt and Fish said...

Your page loaded really quick for all the content and images I'm impressed

 
At 26 oktober 2005 om 03:19, Blogger Basket said...

Bon jour. Le temps amer que je vois.

Chercher le temps et quelques comment terrien ici.

Blog agréable.

Je devrai revenir plus tard.

 
At 1 juni 2006 om 18:43, Blogger cyril said...

http://www.ilivecam.sexpornhost.com

 

Een reactie posten

<< Home