maandag, oktober 25, 2004

Analyse: Daar is Jahjah weer...


Jahjah: wel extreem, geen achterban

Vlaanderen wordt overspoeld met moslims. Allemaal krijgen ze zomaar de Belgische nationaliteit. En allemaal zijn ze extremistisch, zoals Abou Jahjah. Dat is in het kort de redenering van het Blok. Jahjah wordt door de extreem-rechtse partij gebruikt als het symbool van hoe extremistisch ‘de moslims’ wel niet zijn. Ook vandaag haalt het Blok Jahjah weer van onder het stof. Deze laatste heeft een interview gegeven aan Het Laatste Nieuws en dat kon ook het Blok niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Maar hoe sterk staat Jahjah eigenlijk? Vertegenwoordigt hij echt een groot deel van de moslims in ons land?

Om dat te onderzoeken, keken we naar de verkiezingsresultaten. Jahjah heeft nog maar twee keer meegedaan aan verkiezingen. In 2003 kwam zijn partij (AEL) op met de communisten van de PVDA onder de naam ‘Resist’. 17.604 mensen (0,27%) kleurden het bolletje achter de naam van de partij voor de senaatsverkiezingen. Een complete afgang met andere woorden. Vier jaar eerder slaagde de PVDA er op zijn eentje in om 6.500 stemmen meer te halen. Ook in Antwerpen, zijn ‘machtsbasis’, slaagt Jahjah er nauwelijks in om met Resist een hogere score te halen dan de PVDA in 1999.

Blijkbaar vertegenwoordigt Jahjah toch niet ‘de’ moslim. Of misschien ligt de verklaring in het feit dat de AEL opkwam met de ‘goddeloze’ communisten. Vrome moslims zou hierdoor niet op Resist gestemd hebben. Daarom trok de AEL in 2004 zonder de PVDA naar de kiezer onder de naam MDP.

Maar andermaal bakte Jahjah er niets van. In Antwerpen haalt zijn lijst 2.882 stemmen (0,27% van het totaal). Voor hem persoonlijk is de nederlaag dubbel pijnlijk. Zijn aantal voorkeurstemmen in Antwerpen daalt dramatisch van 5.891 in 2003 tot 1.441 in 2004. De nummer 2 van de AEL, Ahmed Azzuz, gaat in Oost-Vlaanderen met 359 voorkeurstemmen totaal af.

Wie naar de cijfers kijkt, kan gewoon niet volhouden dat Vlaanderen volzit met extremistische moslims die, zoals Jahjah, de Belgische nationaliteit bezitten. En toch wordt Jahjah door het Vlaams Blok uitgeroepen tot symbool voor ‘de’ moslim. Als het over allochtone politici gaat, wordt steeds Jahjah vernoemd. Om U een idee te geven: Op de website van het Blok krijgt Jahjah 133 vermeldingen. Dat is meer dan 10 keer zoveel als Nahima Lanjri, die nochthans 10 keer zoveel voorkeurstemmen haalde. Daar zou toch geen strategie van stigmatisering achter zitten zeker?

6 Comments:

At 13 augustus 2005 om 19:26, Anonymous Anoniem said...

Dit kun je afleiden uit de VB propaganda als je ze goed leest.

Vergelijkt VB moslims met abujahjah? Nee.
Heeft VB iets tegen moslims? Nee.
Heeft VB iets tegen abujahjah? Ja.
Is VB tegen moslimextremisme? Ja.
Wilt VB de uitwijzing van extremisten? Ja
Wilt VB de uitweizing van alle moslims? Nee

Mss is het niet het Vlaams Belang dat veralgemeend maar zijn jullie het. Vlaams Belang maakt onderschijdt tussen moslim extrimisten en andere moslims.

 
At 6 oktober 2005 om 06:51, Blogger blogger1272 said...

Alot of interesting comments on this blog, I was searching for some doctor related info and some how cam across this site. I found it pretty cool, so I bookmarked. I'll really liked the second post on the front page, that got my attention.

My site is in a bit different area, but just as useful. I have a natural penis enlargement reviews related site focusing on natural penis enlargement reviews and mens health related topics.

 
At 26 oktober 2005 om 00:41, Blogger Hunt and Fish said...

Your page loaded really quick for all the content and images I'm impressed

 
At 26 oktober 2005 om 03:18, Blogger Basket said...

Bon jour. Le temps amer que je vois.

Chercher le temps et quelques comment terrien ici.

Blog agréable.

Je devrai revenir plus tard.

 
At 31 december 2005 om 20:03, Anonymous Anoniem said...

Weer een leugen van een VB aanhanger

"Dit kun je afleiden uit de VB propaganda als je ze goed leest.

Heeft VB iets tegen moslims? Nee.
Wilt VB de uitweizing van alle moslims? Nee"

WIE ZEGT EEN ISLAMOFOOB TE ZIJN
NR 2 van het VB Filip DeWinter

 
At 5 januari 2006 om 03:16, Anonymous Womens Health News said...

Hi,
While I was searching through Blogger I came past your site, it is not really the information I was after about Cardiology News but I did stay to read your blog and found it interesting and well done. Keep up the good work and hopefully I will visit again sometime and also find the information on Cardiology News that I was looking for in my travels.
Regards,Regards,

 

Een reactie posten

<< Home