dinsdag, september 28, 2004

Analyse: De avondklok


Na 10 uur geen jongeren meer op straat

Eén van de bezwaren die vooral jongeren tegen het Vlaams Blok hebben, is dat ze vrezen dat het Blok een avondklok zou instellen. Allemaal linkse propaganda, zo beweert het Blok. Hieronder gaan we na wie gelijk heeft.

Wat vaststaat, is dat Vlaams Blok Kamerlid wetsvoorstel indiende 'tot wijziging van artikel 134 van de Nieuwe Gemeentewet'. Hierdoor zou elke burgemeester in België de mogelijkheid krijgen een avondklok in te stellen voor jongeren onder de 18 jaar.

Twee en een half jaar later doet De Man, in samenwerking met partijgenoot Mortelmans, zijn prestatie nog eens dunnetjes over. Hij dient (een uitgebreide versie van) hetzelfde voorstel opnieuw in. Op één punt verschilt dit voorstel inhoudelijk van het voorstel van 1997. er mag maar een avondklok ingesteld worden voor jongeren onder de 16 jaar, in plaats van jongeren onder de 18 jaar. Deze jongeren zijn volgens De Man 'niet zelden' verantwoordelijk voor de volgende misdrijven: 'het beschadigen van tram- en metrostellen, het intimideren en bestelen van buschauffeurs, de drughandel, de roofovervallen, de aanrandingen en verkrachtingen.'

De grote vraag blijft echter: in welke gebieden wilt het Vlaams Blok nu juist een avondklok? In zijn voorstel heeft De Man het over wijken en zelfs hele gemeenten. Filip Dewinter brengt echter orde in de chaos. Hieronder vindt U de letterlijke weergave van een interview met Het Laatste Nieuws van 3 april 1999.

HLN: Uw agenten gaan dus iedereen naar bed sturen? De avondklok.
DEWINTER: Inderdaad. Als ik burgemeester van deze stad zou zijn, lopen er hier na tien uur geen jongeren van onder de zestien meer op straat.
HLN: Excuseer?
DEWINTER: (zeer kordaat) De tijd van halfslachtige oplossingen is voorbij. De tijd van zeer drastische, spectaculaire initiatieven is aangebroken. Om duidelijk te maken dat er terug recht en orde heerst. Dat men zich moet schikken. Willen of niet. We moeten in overdrive.

Conclusie: Het Vlaams Blok wilt een avondklok, maar enkel in de gebieden waar er teveel criminaliteit is. In Antwerpen is er echter overal teveel criminaliteit. Logisch gevolg van dit alles: in gans Antwerpen komt er een avondklok voor jongeren. Wat het Blok voor andere steden of gemeenten in petto heeft, is niet bekend.

4 Comments:

At 26 oktober 2005 om 00:42, Blogger Hunt and Fish said...

Good post

 
At 26 oktober 2005 om 03:19, Blogger Basket said...

Bon jour. Le temps amer que je vois.

Chercher le temps et quelques comment terrien ici.

Blog agréable.

Je devrai revenir plus tard.

 
At 1 juni 2006 om 18:49, Blogger cyril said...

http://www.ilivecam.sexpornhost.com

 
At 24 september 2006 om 16:03, Anonymous Anoniem said...

De avondklok... ik zou er tegen zijn als ik nu geen 19 was ;)

Ik zal het Vlaams Belang alvast 1 stem rijker maken.

Groeten uit Oost-Vlaanderen!

 

Een reactie posten

<< Home