zaterdag, september 11, 2004

Actualiteit: 'Blok light' oude wijn in nieuwe zakken?


Roeland Raes

Zou een nieuw Vlaams Blok zijn bedenkelijke verleden van zich af kunnen schudden door een nieuwe naam aan te nemen? Als dat haar doel is, dan is het in ieder geval niet goed begonnen.

Vandaag kwam in Aarstelaar de partijraad (het hoogste beslissingsorgaan) van het Vlaams Blok samen. Daarin zetelen volgens de website van het Blok 'de leden van het Partijbestuur, alle nationale parlementsleden, de vertegenwoordigers van de arrondissementen, de fractieleiders in de provincieraden, een vertegenwoordiger van de Vlaams Blok Jongeren, een vertegenwoordiger van Brussel-Hoofdstad en een aantal gecoöpteerde leden.'

En wie loopt er toevallig voor de camera's van de VRT? Roeland Raes! In 2001 kwam deze man in het nieuws door de volgende uitspraak:

"Ik twijfel aan de systematiek van de uitroeing van de joden en ik twijfel ook aan het aantal doden (..) ..en ik twijfel ook dat wat men ons heeft doen willen geloven ivm de uitroeingskampen, op bepaalde punten sterk overdreven is, alsmede het aantal doden en ook of ze allemaal wel bedoeld waren als uitroeingskampen. Ik denk dat men in de mentaliteit van net na de oorlog geprobeerd heeft de schuld van de oorlog alleen op de schouders van de Duitsers te leggen. En dat beeld van die uitroeingskampen en van die uitroeingspolitiek past daar perfect in (..) Dus moet men maar eens ophouden om meer dan een halve eeuw na de oorlog, de schuld bij de Duitsers te leggen."

Na grote druk van buitenaf legt Raes uiteindelijk al zijn functies neer binnen het Blok. Is de liefde tussen de partij en Raes nu over? Helemaal niet. Want wie mocht er vandaag meebeslissen over de politieke toekomst van het Blok? Roeland Raes! Hij staat na een minuut en 32 seconden exact 2 seconden in het midden van Uw beeld (de video kan U hier bekijken). Raes is geen lid van het Partijbestuur, geen nationaal parlementslid, geen vertegenwoordiger van de arrondissementen, geen fractieleider in een provincieraad, geen vertegenwoordiger van de Vlaams Blok Jongeren en geen vertegenwoordiger van Brussel-Hoofdstad. De enige manier waarop hij in de partijraad kan geraken, is door coöptatie. Voor het hogervermelde incident in 2001 was Raes senator en zat hij dus automatisch in de partijraad. De enige mogelijkheid voor zijn aanwezigheid vandaag, is dus dat Raes nà zijn verwerpelijke uitspraken gecoöpteerd is door het Vlaams Blok. Voorzitter Van Hecke had helemaal gelijk toen hij zei dat noch in de principes, noch in het progamma wijzigingen zouden komen.

5 Comments:

At 12 september 2004 om 16:47, Anonymous Anoniem said...

De aanwezigheid van Roeland Raes in Aartselaar mag geen verwondering wekken. Bij de uitspraak in Gent was hij trouwens ook prominent aanwezig in de zaal. Raes kreeg na zijn ontslag als Vlaams Blok-ondervoorzitter en senator een job op het hoofdkwartier van het Blok aan het Madouplein. Zie: www.aff.be, artikel 'De achilleshiel van de partij'.

 
At 13 september 2004 om 21:16, Blogger Blokwatcher said...

Goed gezien, collega! Wat Raes zijn "job" op het nationaal partijsecretariaat betreft: als 70-jarige (want geboren in 1934!) is hij inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd ver gepasseerd. Een echte job met een arbeidscontract heeft hij dus niet. Wel slijt hij inderdaad nog heelder dagen op het Madouplein. Maar dan wel als vrijwilliger... Toevallig vandaag zelf iets over gemaakt. Zie: http://blokwatch.skynetblogs.be/?date=20040913&number=1&unit=months#599924

vriendelijke groet,

www.blokwatch.be

 
At 26 oktober 2005 om 00:42, Blogger Hunt and Fish said...

Your page loaded really quick for all the content and images I'm impressed

 
At 26 oktober 2005 om 03:19, Blogger Basket said...

Bon jour. Le temps amer que je vois.

Chercher le temps et quelques comment terrien ici.

Blog agréable.

Je devrai revenir plus tard.

 
At 1 juni 2006 om 18:46, Blogger cyril said...

http://www.ilivecam.sexpornhost.com

 

Een reactie posten

<< Home